Efectius de Salvament Marítim van rescatar ahir a onze immigrants d'origen magribí, dels quals tres eren dones, d'una pastera que navegava en aigües del Estecho de Gibraltar. Al tancament d'aquesta edició continuava un operatiu de recerca a la Badia d'Algesires davant la possibilitat que hi hagués més pasteres a la zona.

El Comitè Espanyol d'Ajuda al Refugiat (CEAR) va instar ahir a posar en marxa mesures per a garantir vies legals i segures perquè «els que fugen puguin demanar asil sense necessitat de tirar-se al mar». Així ho va dir Estrella Galán, directora de CEAR, després del naufragi d'una pastera dilluns passat a la platja de les Canelles de Meca (Cadis) amb 40 immigrants magribins a bord, dels quals 22 van ser rescatats amb vida

Per altra banda, ahir la Guàrdia Civil va trovar tres nous cossos sense vida en una de les platges de les Canelles de Meca (en la platja coneguda com el mexicà, a la zona de la jaima), al terme municipal de Barbate (Cadis). Amb aquests tres nous cadàvers puja a 11 el nombre de cossos sense vida rescatats des que dilluns passat naufragués l'embarcació amb 40 immigrants.

Cal recordar que el 5 de novembre l'embarcació, rígida amb motor, va arribar fins als voltants de la platja de Los Caños de Meca portant al seu interior 40 migrants d'origen marroquí. En la seva aproximació a la costa, a uns 150 metres de la riba, va topar contra una roca, el que va provocar que s'obrís una via d'aigua que la va fer naufragar.