Els tres gegantins incendis que estan arrasant Califòrnia, els més destructius que s'han registrat mai en aquest estat, ja han causat la mort d'almenys 25 víctimes. A més a més, milers de persones han hagut de ser evacuades de les seves llars pels focs que han portat a la declaració d'emergència a les ciutats de Malibú, Ventura i Los Ángeles.

Les autoritats van advertir de l'arribada a Califòrnia dels temuts «vents del diable», ràfegues caloroses i seques que podien avivar els incendis que estan devastant el nord i el sud de l'estat.

«Això està empitjorant», va avisar el meteoròleg Marc Chenard, del Centre de Predicció del Clima del Servei Meteorològic Nacional a College Park, Maryland. «Tindrem vents sostinguts de fins a 50 quilòmetres per hora i ràfegues entre 70 i 80 quilòmetres per hora», va explicar en relació al vent procedent de Santa Ana que va avivar els incendis.

S'espera que les masses d'aire que bufen a través dels deserts de l'oest dels Estats Units, inclòs el Death Valley i fins a la costa, mantinguin els vents fins al pròxim dimarts. «No són més que males notícies», va declarar Chenard.

El cap de Bombers del comtat de Los Ángeles, Daryl Osby, també va donar la veu d'alarma per la gravetat dels incendis, sense precedents en la història de l'estat. «Els nostres bombers s'estan enfrontant a condicions tan extremes i difícils que mai en les seves vides han vist res igual», va lamentar.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va tornar a criticar el servei forestal de Califòrnia pel seu fracàs a l'hora de controlar els arrasadors incendis declarats a l'estat. «Amb una gestió forestal adequada podrem aturar la devastació que està passant constantment a Califòrnia. A veure si espavilem!», escrivia al seu compte de Twitter. Un missatge que li va fer guanyar centenars de crítiques a les xarxes socials per la seva inexactitud i la seva falta d'empatia envers les víctimes enmig d'una situació catastròfica.