Un tribunal de Tulle, al centre de França, va iniciar el judici a una dona de 50 anys que, després d'haver donat a llum en solitari i de forma clandestina, va mantenir la seva filla oculta durant dos anys en un soterrani i al maleter del seu cotxe aïllada de tots, amb el resultat que ha quedat discapacitada.

Rosa Maria Da Cruz s'enfronta en aquest procés, en el qual compareix en llibertat, a una pena de 20 anys pel càrrec de violència habitual contra una menor a la qual va causar una malaltia permanent. Tot i que inicialment el judici s'havia programat durant dues setmanes, la seva durada es reduirà i la sentència s'hauria de conèixer divendres.

El cas va sortir a la llum després que, el 25 d'octubre de 2013, uns mecànics obrissin el maleter del cotxe que els va portar Da Cruz al taller de la localitat de Terrasson. Ho van fer perquè van escoltar gemecs. En presència de la mare, van descobrir Serena, una nena que estava nua i amb aspecte molt descuidat envoltada d'excrements i de bosses en un ambient pestilent. Els serveis d'emergència que van acudir a oferir els primers auxilis van dir que podria haver mort en mitja hora si continuava tancada allà.

La nena havia nascut el 24 de novembre de 2011 a Brive la Gaillarde al final d'un embaràs que Da Cruz va ocultar a tothom, inclòs al progenitor, Domingos Sampaio Alves. Per això les sospites inicials contra ell van quedar arxivades i no s'asseu a a la banqueta dels acusats.