Tres persones van perdre la vida ahir en una explosió produïda en una fàbrica de pirotècnia situada a Camino de Lugros, a la localitat granadina de Guadix.

Es tracta de l'empresa Accitana Maria Angustias de Guadix que va guanyar durant tres anys consecutius el certamen internacional dels Focs de Blanes, del 2013 al 2015, i també es va encarregar de cloure les Festes de Sant Narcís de Girona aquells mateixos anys.

Aquest matí de dimarts l´alcalde de Blanes, Mario Ros, s´ha posat en contacte amb un representant de la pirotècnia granadina i li ha expressat, segons informa l'ajuntament, el seu condol en nom del consistori blanenc i de la Comissió de Focs.

Els fets van tenir lloc a dos quarts de set de la tarda, quan veïns del poble alertaven el 112 després d'haver sentit un gran soroll a causa d'una explosió. Al lloc dels fets estaven treballant un total de sis persones, però tres d'elles van aconseguir escapar a temps i van ser traslladades a l'hospital per inhalació de fum, mentre les altres tres van quedar atrapades a la fàbrica.

Finalment, es va confirmar que les tres persones atrapades a l'interior de la pirotècnia María Angustias havien perdut la vida, segons van confirmar fonts de la Subdelegació del Govern a Granada. La subdelegada, Inmaculada López Calahorra, es va desplaçar de forma immediata cap a la zona afectada,

Origen desconegut

De moment, es desconeix l'origen d'aquesta explosió. Al lloc dels fets també hi havia diversos familiars dels treballadors que estaven molt nerviosos en no tenir informació sobre els seus cercles propers que estaven atrapats a la fàbrica.

La presidenta de la Junta, Susana Díaz, va mostrar el seu condol als familiars i afectats a través de Twitter.

Cal recordar el 17 de juny de 2004 va tenir lloc una explosió en la mateixa pirotècnia accidentada, a causa de la qual van morir un home i una dona. Llavors, va provocar l'ensorrament parcial de la volta de la cova en la qual es trobava el taller, desplomant-se sobre l'home mort, mentre que la ferida va morir dies després a l'Hospital de Traumatologia de Granada.

L´empresa granadina va guanyar durant tres anys consecutius el certamen internacional de Blanes. La pirotècnia Accitana Maria Angustias compta amb prop de 130 anys d´història, i al llarg de la seva trajectòria ha estat guanyadora de nombrosos premis internacionals. A banda dels tres aconseguits a Blanes, també va rebre el primer premi del Concurs de Focs de Tarragona al 2017, entre d´altres.