El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el seu executiu presentarà els pressupostos generals de l'Estat al Congrés dels Diputats abans de cap d'any, tot i no disposar, per ara, dels suports necessaris per aprovar-los. Ha fet aquestes manifestacions en resposta a la intervenció de Pablo Casado a la sessió de control del Congrés, que li ha demanat que "faci cas a l'altre senyor Sánchez i convoqui eleccions", en referència al compromís assolit abans que triomfés la moció de censura. El president espanyol li ha respost de manera taxativa: "No sé quina pressa té en perdre unes eleccions. No es preocupi, que hi haurà eleccions i aleshores podrem debatre".

Tot plegat en una sessió de control on cap dels dos ha abordat la renovació del CGPJ pactada entre PSOE i PP -sí que ho ha fet posteriorment el portaveu d'ERC, Joan Tardà- i on Casado ha dirigit principalment els seus atacs per Catalunya. Li ha retret que no vegi un delicte de rebel·lió i que hagi passat de considerar "racista" a Torra a voler pactar amb ell els pressupostos. Segons Casado, cal aplicar de nou el 155 "per posar ordre a Catalunya" i no "posar en mans d'administracions deslleials" la política lingüística.

En la seva resposta, Sánchez ha acusat el PP i els independentistes d'atiar la "confrontació" i "des del respecte es pot construir". Ha afirmat que els seus pressupostos són "de sentit comú" perquè redueixen el deute públic, augmenten despesa social i reverteixen les retallades. "Si vostè des de la moderació està disposat a seure amb el govern per millorar aquesta proposta de pressupostos, li estenem la mà, però si continua amb la gesticulació i no fa una oposició útil amb sentit d'estat ho pagarà a les urnes", ha sentenciat.