Patrick Nogueira, el jove brasiler acusat d'assassinar als seus oncles, de 39 anys, i als seus cosins d'1 i 4 anys a Pioz (Guadalajara) ha estat condemnat a presó permanent revisable.

La magistrada-presidenta del judici amb tribunal del jurat de l'anomenat Cas Pioz, María Elena Major Rodrigo, ha realitzat avui la lectura pública de la sentència després del judici celebrat contra Patrick Nogueira en el qual va ser declarat culpable d'assassinat amb intencionalitat, acarnissament amb els menors i sense considerar cap atenuant.

La magistrada ha sentenciat l'acusat a 25 anys de presó per l'assassinat amb traïdoria de la seva tia Janaina i a tres condemnes de presó permanent, dos pels dos assassinats amb acarnissament i per la seva especial vulnerabilitat en el cas dels nens, i una tercera per l'assassinat del seu oncle Marcos.

En el cas de l'oncle, s'ha considerat un assassinat amb traïdoria, però s'ha fixat la pena de presó permanent revisable, ja que l'acusat ha estat condemnat a més de tres assassinats i ja es considera com un assassinat múltiple, el que també està castigat amb presó permanent revisable.

La sentència també recull una indemnització per als pares dels oncles assassinats de 120.000 euros i de 18.000 euros per a cada un dels seus germans, ascendint a 24.000 en el cas de la germana menor de Janaina.

L'acusat ha escoltat la sentència per videoconferència des de la presó i no ha mostrat cap reacció en conèixer la seva condemna.

Segons la sentència, es considera provat que les quatre morts van ser assassinats en considerar la traïdoria i intencionalitat i estima que les víctimes no van tenir possibilitat de defensa, així com l'acarnissament en matar a Janaina en presència dels seus fills.