15 de novembre de 2018
15.11.2018
Diari de Girona

L'Executiu llança un pla per eliminar les pseudoteràpies de les universitats

s'explica pel fet que actualment gairebé el 60 per cent de la població creu que l'acupuntura funciona i el 53 per cent, que els productes homeopàtics són efectius

15.11.2018 | 01:34
L'Executiu llança un pla per eliminar les pseudoteràpies de les universitats

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, i el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, van presentar un Pla per a la Protecció de les Persones davant les Pseudoteràpies amb el qual es pretén, entre altres mesures, eliminar les pseudoteràpies dels centres sanitaris i les universitats. La iniciativa preveu quatre línies d'actuació, 13 objectius i 20 accions, i s'explica pel fet que actualment gairebé el 60 per cent de la població creu que l'acupuntura funciona i el 53 per cent, que els productes homeopàtics són efectius. De fet, al llarg del 2017 més d'un 6 per cent dels ciutadans van acudir a un professional de l'acupuntura i gairebé un 10 per cent va visitar la consulta d'un homeòpata.

«Hem constatat que hi ha una certa confusió en la societat entre teràpies o pràctiques mèdiques basades en el coneixement i les que no tenen aquest aval. L'ús de les pseudoteràpies no és residual i pot tenir efectes perjudicials per a la salut, tant de forma directa com indirecta», va argumentar Carcedo. Per això aquest pla, «prioritari» per al Govern de Pedro Sánchez, serà presentat avui a les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook