El governador de l'estat mexicà de Veracruz, Miguel Ángel Yunes, el fiscal general de l'estat, Jorge Winckler Ortiz, i l'actual fiscal anticorrupció, Marcos Even Torres, han estat denunciats i acusats de sis delictes contra vuit presos de la presó mexicana Pacho Vell, al municipi de Coatepec. Entre aquests delictes s'inclou la tortura, tipificada com lesa humanitat.

La denúncia va ser interposada el 6 de novembre pel president del Col·legi Nacional d'Advocats Penalistes AC, Jorge Reyes Peralta, que assegura tenir proves suficients per inculpar-per tancar durant set dies seguits al pres Gilberto Aguirre al costat de sis reclusos, obligant-los a escoltar música dels cantants Bad Bunny i Maluma sense interrupció i amb un alt volum.

Aguirre, que és un exfiscal de la ciutat mexicana de Xalapa, va ser condemnat per delictes relacionats amb les desaparicions forçoses de 13 cadàvers de víctimes de les Forces Especials de la Secretaria de Seguretat Pública (SSP) durant el govern de Javier Duarte en l'esmentat estat mexicà.

L'objectiu d'aquestes tortures seria obligar a l'exdirector a testificar contra altres funcionaris.