17 de novembre de 2018
17.11.2018
Diari de Girona

Un jutge obliga la Casa Blanca a tornar la credencial al periodista vetat

El Departament de Justícia dels EUA es prepara per imputar el fundador de Wikileaks

17.11.2018 | 01:35
Un jutge obliga la Casa Blanca a tornar la credencial al periodista vetat

Un jutge de Washington ha ordenat a la Casa Blanca que permeti de nou l'accés del periodista de la cadena CNN Jim Acosta, al qual se li havien retirat les credencials després d'un enfrontament verbal amb el president, Donald Trump, en el qual suposadament va agredir una becària. La cadena i el periodista van presentar una demanda davant un tribunal contra Trump i diversos membres del seu equip, en considerar que la retirada dels permisos d'accés a Acosta violava dues esmenes constitucionals, entre elles la que consagra la llibertat de premsa.

El jutge Timothy J. Kelly va dictaminar que, fins que conclogui el procés, la Casa Blanca ha de restituir els permisos retirats a Acosta. Aquesta decisió suposa una primera victòria en una causa a la qual també s'han sumat altres grans mitjans nord-americans, entre ells la cadena Fox News, afí a Trump.

En un altre ordre de coses, el Departament de Justícia dels EUA s'està preparant per imputar el fundador de Wikileaks, Julian Assange, possiblement sota càrrecs d'espionatge, segons assegurava el Wall Street Journal en una notícia publicada al mateix temps que el web de filtracions donava a conèixer un document atribuït al Govern nord-americà que pronosticava l'«arrest d'Assange».

Segons les fonts aportades pel diari, «el Departament de Justícia cada vegada es mostra més optimista que Assange pugui acabar davant d'un tribunal nord-americà».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook