Un jutge dels Estats Units va bloquejar temporalment una ordre del president nord-americà, Donald Trump, que prohibia l'entrada als migrants que arribessin al país de forma il·legal des de Mèxic. El jutge de districte de San Francisco Jon Tigar va emetre una ordre de restricció temporal contra la política d'asil que es va anunciar a principis de novembre.

Trump va signar el passat 9 de novembre la suspensió durant 90 dies de l'entrada d'immigrants a través de Mèxic i l'enduriment de les restriccions per a la concessió d'asil a immigrants al seu país, basades en qüestions de seguretat nacional, i que havien de restringir les proteccions humanitàries per als estrangers que arribessin a territori nord-americà.

En un altre ordre de coses, el president dels Estats Units va mostrar el seu suport a l'Aràbia Saudita tot i reconèixer que «podria ser perfectament» que el príncep hereu i líder de facto del país àrab, Mohammad bin Salman, tingués coneixement del pla per assassinar el periodista Jamal Khashoggi. El mandatari va assenyalar que «el crim contra Khashoggi va ser terrible» i «és un fet que els EUA no l'aproven».

Paral·lelament, la Casa Blanca va informar que l'acreditació com a corresponsal del periodista Jim Acosta ha estat «restituïda», tancant així la polèmica després de la retirada de la mateixa després d'una discussió amb Trump.