La sonda InSihgt de l'agència espacial nord-americana (NASA) va aconseguir arribar a la superfície de Mart després d'un perillós descens en una missió que busca estudiar l'interior del planeta vermell. La sonda va retransmetre la seva primera imatge del sòl marcià. «Et sento, Mart, i aviat coneixeré el teu cor. Amb aquest aterratge ja sóc aquí. Ja sóc a casa», va publicar la missió a través del compte de la NASA a Twitter. Les properes hores serviran perquè els enginyers comprovin l'estat de la sonda després de la complexa maniobra d'entrada a l'atmosfera marciana.

La missió InSight ha trigat 205 dies, gairebé sis mesos i mig, a creuar els 485 milions de quilòmetres que separen el planeta Terra de Mart. La missió de la NASA té per objectiu estudiar a fons la superfície i les condicions del planeta vermell, fent servir la última tecnologia, i enviant totes les dades a la Terra. L'objectiu d'aquesta missió es considera imprescindible per a l'èxit de la que hauria de ser la primera missió tripulada a Mart el més aviat possible. De fet, l'empresa Space X d'Elon Musk té previst fer-ho el 2024.

No obstant això, les dades recollides per InSight han de servir per treure l'entrellat als molts misteris que avui dia encara existeixen al voltant de l'origen de l'univers i la formació del sistema solar. Una història que va començar fa 4.500 milions d'anys, quan va néixer el Sol.