Suïssa va tombar en referèndum una iniciativa plantejada per la ultradreta per anteposar la legislació suïssa al Dret Internacional, amb un 66,2% de vots en contra per un 33,8% a favor. A més, es van votar dues propostes més: es va rebutjar subsidiar les empreses que no tallin les banyes als caps de bestiar (54,7-45,3 per cent) i es va aprovar l'existència d'inspectors per detectar fraus en els subsidis ( 64,7-35,3 per cent). La participació en la consulta va ser del 47,7%.

L'ultradretà Partit Popular era el principal impulsor de la iniciativa «Primer la llei suïssa», que no només ha estat derrotada, sinó que no va obtenir la majoria a cap dels 26 cantons del país. El Partit Popular va admetre la seva derrota, però va denunciar que en contra hi havia una campanya «amb mitjans econòmics il·limitats».

Els suïssos també van rebutjar consagrar a la Constitució els subsidis als que crien bestiar amb banyes. Sis cantons van donar suport a la mesura, però 20 la van rebutjar. La proposta va sorgir després de saber-se que tres de cada quatre vaques i una de cada tres cabres no tenen banyes, en la majoria dels casos després de ser sotmesos a una dolorosa pràctica per extirpar-los aquestes protuberàncies quan encara són petites, com a mesura de seguretat. «En votar No, han escornat l'animal nacional de Suïssa», deia el ramader Armin Capaul, impulsor de la proposta. Des del Govern, però, assenyalen que és més còmode que els animals no tinguin banyes.