El magistrat de l'Audiència Nacional que va veure frustrat el seu salt a la política de la mà del Govern de Pedro Sánchez per ocupar el càrrec de secretari d'Estat de Justícia, a petició de la ministra Dolores Delgado, serà el ponent de la propera sentència que dicti aquest tribunal en el marc del cas Gürtel. Es tracta de Fernando Andreu, titular del Jutjat Central d'Instrucció número 4 fins el passat mes d'octubre i persona amb una estreta amistat amb la ministra de Justícia i amb el magistrat Baltasar Garzón, antics companys de l'Audiència Nacional.

La Secció Segona de la sala penal, encarregada de jutjar les peces obertes en relació amb la trama de corrupció vinculada al Partit Popular, el va designar com a redactor de la decisió del judici que s'iniciarà el proper 10 de desembre i que enjudiciarà les presumptes adjudicacions irregulars que l'empresa pública Aena va concedir a la trama liderada per Francisco Correa.

En una providència s'informa que Andreu serà un dels tres magistrats del tribunal que jutgi l'anomenada Peça Aena, a més del ponent de la sentència. El jutge va prendre possessió com a magistrat de la Secció Segona el passat dilluns, després que la Presidència de la Sala Penal decidís no prorrogar el magistrat Fermín Echarri.

Després de la seva aspiració frustrada a ser número dos del Ministeri de Justícia per elecció de la pròpia ministra -finalment Andreu va ser descartat pel Govern per por que el seu nom es vegi esquitxat pel cas Villarejo-, el jutge Andreu va sol·licitar una plaça a la Sala Penal.