La jutge d'Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, ha donat per conclosa la fase d'instrucció sobre el cas del màster cursat per l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes i ha obert la fase de procediment abreujat, pas previ al judici per presumpte delicte de falsedat documental quant a l'acta del seu Treball de Fi de Màster. Així ho exposa en un acte per donar per conclosa la fase d'investigació com a pas intermedi al judici d'aquest cas, on també estan investigats el catedràtic i director del polèmic màster de Dret Autonòmic Enrique Álvarez Conde.

A més, consten com a processats per presumpte delicte de falsedat documental en relació a l'acta del TFM la professora de la Universitat Rey Juan Carlos Cecilia Rosado i l'exassessora de la Conselleria d'Educació Maria Teresa Feito.

La jutge, amb aquest pas, dóna trasllat de la resolució a la Fiscalia i la resta de parts personades perquè es pronunciïn sobre l'obertura de judici oral, ja sigui per plantejar la seva acusació o demanar el sobreseïment de la causa. No obstant, la magistrada del cas Màster procedeix a l'arxiu provisional en relació a la falsificació de les suposades actes de convalidació de les assignatures.

Rodríguez Medel considera que els fets relatius són susceptibles de tipificar-se com a falsedat documental i recorda que les dues docents que apareixen a la polèmica acta del TFM (Alícia López de los Mozos i Clara Souto), van assegurar que no van estampar la seva signatura en el document.

Paral·lelament, la jutge va decretar l'arxiu de la causa contra l'exministra de Sanitat Carmen Montón per delictes de suborn impropi i prevaricació pel màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere que va realitzar a la Universidad Rey Juan Carlos de Madri. La jutge considera que «no ha quedat degudament acreditada la perpetració d'infracció penal». La Fiscalia també havia sol·licitat que no s'investigués l'exministra.