30 de novembre de 2018
30.11.2018
Diari de Girona

L'exadvocat de Trump admet que va mentir al Congrés sobre Rússia

Cohen reconeix que va donar informació falsa sobre un projecte immobiliari del president

30.11.2018 | 01:09
L'exadvocat de Trump admet que va mentir al Congrés sobre Rússia

Michael Cohen, que va ser advocat personal del president d'EUA, Donald Trump, va assegurar ahir que va enganyar el Congrés nord-americà sobre els detalls d'un negoci immobiliari del magnat a Moscou «per lleialtat». Cohen, de 52 anys, es va presentar per sorpresa ahir en una cort federal de Manhattan i es va declarar culpable d'un nou càrrec de la Fiscalia especial sobre la suposada trama russa que encapçala Robert Mueller i que investiga els vincles entre la campanya electoral de Trump en 2016 i el Kremlin.

Mueller va acusar en la imputació d'ahir a l'exlletrat de Trump, vicepresident executiu de la seva companyia entre 2007 i 2017, d'haver fet «deliberadament» declaracions «falses» als comitès d'Intel·ligència de les dues càmeres del Congrés sobre les negociacions d'una potencial Torre Trump per a Moscou que finalment no es va construir.

«Com bé sabia Cohen», va destacar la Fiscalia, les seves «falses i enganyoses» declaracions buscaven «minimitzar els vincles» del magnat amb el projecte immobiliari i «donar la falsa impressió» que es va resoldre abans «de l'assemblea electoral de Iowa» i de les primàries, a l'espera de «limitar les recerques sobre Rússia». D'acord amb mitjans locals, Cohen va declarar en el tribunal que va fer «tergiversacions per ser coherent amb el missatge polític» de Trump i per «lleialtat» a ell.

L'advocat va declarar al Congrés que havia deixat de considerar el projecte de Moscou al gener de 2016 sense «debatre-ho a fons», però ahir va admetre que ho va abordar «diverses vegades» amb el propi magnat fins a juny d'aquest any, durant la campanya electoral. De la imputació de la Fiscalia es desprèn també que Cohen va mentir sobre un viatge a Rússia per aquest negoci.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook