La Direcció General de Trànsit (DGT) treballa per establir una regulació mínima sobre els patinets elèctrics que contemplaria la prohibició de circular per la vorera -en el seu defecte s'aprofitarien els carrils bici-, de prohibir l'ús d'auriculars, així com limitar la seva velocitat a 25 quilòmetres per hora. A més, els conductors d'aquest mitjà de transport podran ser sotmesos a test d'alcoholèmia i drogues, segons ha confirmat el subdirector general de mobilitat de la DGT, Jorge Ordás, que va apuntar que Trànsit treballa, en principi, amb aquestes quatre mesures.

Per regular els patinets, Ordás va indicar que, en primer lloc, es va a actualitzar una instrucció de 2016 sobre vehicles de mobilitat personal. La DGT considera que ha quedat antiquada perquè des de llavors han aparegut molts més models i es deixava completament la regulació del seu ús als ajuntaments. A més, es treballa en una nova catalogació de vehicles, que suposa una modificació del Reglament general de vehicles i que requereix l'aprovació d'un Reial Decret per canviar-lo. Segons Ordás, es preveu que aquest Reial Decret entri en vigor el juliol de 2019.

Serà llavors quan es procedirà a dictar una nova instrucció en què s'establirà una regulació mínima per als ajuntaments amb la idea d'aplicar aquestes quatre mesures inicials. Des de la DGT, recorden també que són els propis ajuntaments els que han sol·licitat que es fixin uns criteris mínims.

Un cop entri en vigor aquest Reial decret, Trànsit començaria a treballar en un segon paquet de mesures, entre les quals s'estudia l'obligatorietat de tenir assegurança o d'utilitzar casc i armilla.