El fiscal general de Regne Unit, Geoffrey Cox, farà avui una declaració al Parlament sobre les implicacions legals de l'acord per al Brexit pactat entre les autoritats de Brussel·les i el Govern britànic, segons va informr el president del Partit Conservador, Brandon Lewis. «Aquesta és una situació sense precedents i és per això que es produirà un esdeveniment que no s'havia vist mai amb la declaració del fiscal general davant el Parlament», va explicar.

Prèviament, el portaveu del Partit Laborista, Keir Starmer, la principal força d'oposició del país, havia avisat que presentaria una iniciativa perquè la primera ministra, Theresa May, fos jutjada per desacatament si no revelava les implicacions legals del seu pla. «En nou dies, el Parlament ha de prendre probablement la decisió més important que ha pres durant una generació i òbviament és important que sapiguem totes les implicacions legals del que el primer ministre vol que signem», va explicar Starmer.

El portaveu feia referència a la decisiva votació en què la càmera britànica decidirà si dona suport a l'acord pactat a Brussel·les, i que de moment compta amb una important oposició dins de l'espectre polític britànic. «No vull seguir per aquest camí, però si no revelen les implicaions avui, començarem un procés per desacatament. Això seria una col·lisió entre el Govern i el Parlament», va dir.

May es va reivindicar com la primera ministra que culminarà el Brexit i va advertir al Parlament que en la votació del l'11 de desembre ha de ratificar l'acord per garantir l'estabilitat. «Encara tinc molt a fer i el menys important és portar un Brexit i ser la primera ministra que tregui el Regne Unit de la Unió Europea», va afirmar la primera ministra britànica, tot afegint que «parlaré als diputats a la cambra i els explicaré per què hem d'aprovar aquest acord, ja que ens donarà certesa en el futur i no fer-ho només portarà incertesa».