Agents de la Policia Nacional van detenir a Sagunt (València) un home de 46 anys i nacionalitat marroquina que presumptament planejava viatjar a Síria per fer la gihad. L'arrestat havia patit un procés «molt acusat» de radicalització i transformat els seus hàbits de vida «per complir amb els preceptes més rigoristes del salafisme radical», segons la policia.

L'arrestat suposadament s'havia convertit en un «àvid consumidor» de propaganda gihadista online i publicava també, a través dels seus perfils a les xarxes socials, «nombrós material multimèdia de caràcter radical», amb l'objectiu de «donar visibilitat i adoctrinar el major nombre de persones», a més d'haver augmentat quantitativament el nombre de seguidors a les xarxes socials.

El detingut, que va mantenir contacte amb un integrant de l'organització terrorista Front Jabhat Al Nusra (actualment Jabhat Fateh as-Sham) al qual havia expressat la seva «ferma voluntat» de viatjar a Síria «per lluitar», suposadament es dedicava en el seu dia a dia al tràfic de substàncies estupefaents i emprava aquests ingressos per finançar les seves activitats terroristes.

L'arrest es va dur a terme per agents de la Comissaria General d'Informació, en una operació conjunta amb la Comissaria General de Policia Judicial de la Policia Nacional. Al detingut se li atribueix la seva participació en delictes d'integració en organització terrorista, adoctrinament i enaltiment del terrorisme.