La campanya presidencial de Donald Trump va rebre una oferta de cooperació «política» de Moscou al novembre de 2015, segons les revelacions realitzades a la matinada de divendres a la investigació del fiscal especial Robert Mueller, que el president nord-americà no para de desacreditar. Mueller, que investiga la trama russa en la campanya presidencial als Estats Units, va enviar un document al tribunal de Nova York que jutja l'exadvocat de Trump, Michael Cohen, que a finals de novembre va reconèixer que va mentir al Congrés sobre els seus contactes amb Rússia durant la campanya. Un ciutadà rus que no va ser identificat va proposar a Cohen una reunió amb el líder rus, Vladímir Putin, ha indicat Mueller.

«Cohen va rebre informació d'un contacte i va parlar amb un ciutadà rus que va afirmar ser una «persona de confiança de la Federació Russa que va oferir a la campanya' sinergia política i sinergia a un nivell de govern», va indicar el fiscal. Aquesta «persona li va dir a Cohen que una reunió així anava a tenir un impacte «fenomenal» no»només políticament sinó una dimensió empresarial també», va afegir el funcionari. No obstant això, Cohen no va seguir endavant amb la trobada.

Informació «rellevant»

Segons els documents judicials, Cohen va lliurar a les autoritats informació «rellevant» i «substantiva». Però tant Trump com la Casa Blanca li van baixar el perfil a aquestes noves revelacions. «Això dispensa totalment al president. Gràcies! », Va dir Trump, mentre que el seu portaveu, Sarah Sanders va afirmar que aquests nous documents no deien« res important »que no se sabés ja.

El fiscal de la cort de Nova York Robert Khuzami va acusar aquest divendres a l'advocat de 52 anys d'haver actuat motivat per la «cobdícia» i d'utilitzar de forma reiterada el seu poder la seva influència amb fins «il·lícits».