Els candidats a la presidència de la Junta del PP-A, Juanma Moreno, i de Ciutadans (Cs), Juan Marín, mantindran demà a Sevilla una reunió que obrirà les negociacions entre les dues forces per arribar al Govern andalús després de les passades eleccions autonòmiques del 2-D. Unes eleccions que van obrir les portes al fet que «populars» i «taronges» puguin sumar una majoria absoluta a la Cambra autonòmica si per això compten també amb el suport de Vox en una sessió d'investidura.

En una roda de premsa que va tenir lloc a Sevilla, el vicesecretari d'Organització, Formació i Electoral del PP-A, Toni Martín, es va referir a aquest imminent inici de «negociacions» per intentar conformar un nou govern andalús, i va assegurar que el PP mostraria les seves cartes amb temes com l'eliminació de l'impost de successions i donacions, la creació de 600.000 llocs de treball, l'eliminació de burocràcia «inútil», una educació i sanitat dignes o la fi de les llistes d'espera.

Després de les contínues crides del PP perquè Ciutadans promogui l'alternativa a Andalusia després de 36 anys de govern socialista, el president del partit taronja, Albert Rivera, va confirmar que donarà prioritat a negociar un govern de «canvi» amb el PP, però amb el seu candidat Juan Marín de president.

De la mateixa manera, el president del PP-A i candidat a la Presidència de la Junta, Juanma Moreno, va garantir que el seu partit no cedirà en el lideratge de la Junta perquè té «tota la legitimitat» per liderar el canvi i també l'«obligació moral» a l'haver aconseguit més percentatge, vots i escons que Cs.

De moment, ni el PP ni Cs han descartat acords amb Vox -que ha aconseguit 12 escons a la Cambra autonòmica- per fer possible aquest govern del canvi a Andalusia. amb el PP, però amb el seu candidat Juan Marín de president.