La Policia Nacional, en col·laboració amb Europol i la Policia Federal de Suïssa, ha detingut tres homes espanyols de 21 i 23 anys d'edat com els presumptes responsables de la secció en castellà d'una de les pàgines web neonazis més influents a nivell mundial, des de la qual es profereixen missatges antisemites, homòfobs i racistes.

Segons va informar la Policia, la recerca també va possibilitar la identificació i presa de declaració a Suïssa d'un espanyol de 29 anys, considerat un referent neonazi amb desenes de seguidors online i que seria l'ideòleg de la secció espanyola d'aquesta web, dirigia a sumar adeptes a Espanya i Llatinoamèrica. Aquest individu, molt conegut a la xarxa, hauria començat la seva activitat amb un blog titulat «Alerta Judiada» des del qual llançava missatges contra el col·lectiu LGTB, el moviment feminista i els immigrants, i sobretotcontra el poble jueu, al qual considerava com a «responsable de tots els mals que sofreix la societat». Va arribar a comptar amb més de 50.000 subscriptors.

Els tres detinguts a Espanya donaven suport a aquest individu en la seva labor propagandística. Va ser el mes d'abril de 2017 quan s'haurien concertat per obrir la secció espanyola d'aquest web.