El cadàver de Laura Luelmo, la dona desapareguda des de dimecres passat a la localitat d'El Campillo (Huelva), va ser trobat seminu i parcialment ocult entre uns arbustos. Així ho va confirmar l'alcaldessa de la localitat de Huelva, Susana Rivas, després d'acompanyar la família de Laura, professora de 26 anys nascuda a Zamora, des que es va conèixer la troballa del cos quan una persona va donar la veu d'alarma. Una persona ha estat interrogada.

Fins a la zona on va ser trobat el cos es va desplaçar un equip de la Policia Científica, que va identificar el cadàver per un tatuatge i que manté oberta una investigació. L'alcaldessa va aclarir que la zona «no és de difícil accés, de fet és de les que es van inspeccionar al principi també per voluntaris». Així mateix, Rivas va destacar que no podia precisar si el cos presenta signes de violència, incidint que els experts estaven recollint totes les proves pertinents. D'altra banda, pel que fa a la possibilitat que alguna persona estigui involucrada en els fets, va destacar que «s'estan recollint proves», però de moment no hi ha res clar. L'Ajuntament decretarà tres dies de dol.

Sobre la família de la víctima, l'alcaldessa va assegurar que els familiars estan rebent ajuda psicològica tant per part de la Guàrdia Civil com per part de la Junta d'Andalusia, i que els han acompanyat durant tot aquest temps «en trobar-se molt lluny del seu territori i estar passant un moment tan difícil». Rivas va aclarir que ells ara mateix «volen estar sols, els hem acompanyat fins que han volgut mentre han anat descansant, però estan destrossats».

Després d'indicar que la família de la jove seguirà a la zona fins que tingui tota la informació oficial del que va passar, l'alcaldessa va assenyalar que veu «lògic» que els seus veïns tinguin por després d'aquest tràgic succés. No obstant això, va destacar que El Campillo és «un poble tranquil» i va fer una crida a la calma. «És dur però les forces de l'ordre estan fent la seva feina», va explicar l'alcaldessa, que va destacar «la rapidesa i eficàcia» amb la qual s'està treballant per intentar aclarir aquests fets.

Sortida a fer esport

La jove, que feia poc temps que era a la comarca on impartia classes a un institut de Nerva, va sortir dimecres del seu domicili a El Campillo amb roba esportiva perquè anava córrer i des de llavors no es va tornar a saber res d'ella. Davant la seva desaparició, es va iniciar un ampli dispositiu de recerca i encara que des del primer moment la Guàrdia Civil no va descartar cap hipòtesi, no preveia que la dona hagués marxat per voluntat pròpia.