Vox va voler deixar clar ahir que abans de donar suport a una hipotètica investidura del líder del PP-A, Juanma Moreno, com a president de la Junta d'Andalusia caldrà «parlar» amb la taula de negociació de l'esmentat partit, mantenint uns contactes com els que han desenvolupat els populars amb Ciutadans (Cs), i sense marcar prèviament unes «línies vermelles».

Així ho va manifestar el candidat de Vox a la Presidència de la Junta en les eleccions del passat 2 de desembre, Francisco Serrano. Serrano va voler deixar clar que Vox no «entra en pactes de govern», i se centraran en «parlar de qüestions programàtiques i que afectarien la investidura».

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va afirmar ahir que la formació taronja no admetrà que cap altre partit introdueixi modificacions en l'acord programàtic assolit amb el PP a Andalusia ni que formi part del Govern de coalició que pretenen constituir amb els populars.

Tanmateix, el líder de Ciutadans (Cs) a Andalusia, Juan Marín, ha afirmat aquest dijous que l'acord programàtic que ha tancat amb el PP-A pot patir canvis al llarg de la legislatura.

Valls rebutja el pacte amb Vox

El portaveu parlamentari del PSOE-A, Mario Jiménez, va advertir ahir que amb l'entrada de Vox al Parlament andalús es va dur a terme «l'agressió més greu a la nostra autonomia» i va alertar que es formarà «un govern captiu de les decisions de la ultradreta».

I el president del PP, Pablo Casado, es va mostrar «molt satisfet» que «el canvi històric a Andalusia serà possible» gràcies al PP i va afirmar que Andalusia «serà un preàmbul d'allò que passarà en les eleccions autonòmiques i municipals» de maig. El candidat a l'alcaldia de Barcelona auspiciat per Ciutadans, Manuel Valls, va rebutjar ahir acords «programàtics» ni de «govern» amb Vox a Andalusia.