Almenys tres persones van morir ahir i unes altres onze van resultar ferides per l'explosió d'una bomba casolana col·locada en el trajecte d'un autobús de turistes en la zona de les piràmides de Guiza, als afores del Caire, van informar fonts oficials.

Els morts són dos turistes vietnamites i el guia del grup, de nacionalitat egípcia, mentre que van resultar ferits deu turistes del país asiàtic i el conductor del vehicle, segons va afirmar el primer ministre d'Egipte, Mustafa Madbuli, en declaracions a periodistes.

L'artefacte explosiu, de fabricació casolana, va ser col·locat al costat d'un mur al carrer d'Al Marriotiya, en el districte del Haram, de Guiza, on es troben les piràmides, i va ser fet explotar a les 18.15 hora local (16.15 GMT) al pas de l'autobús, segons va informar el Ministeri d'Interior egipci en un comunicat.

Les forces de seguretat i un equip de la Fiscalia es van desplaçar immediatament a la zona de l'explosió per a dur a terme les recerques, va agregar la font.

Els ferits van ser portats a l'hospital El Haram, on va morir el guia mentre estava sent operat, segons va relatar el primer ministre en declaracions a periodistes en el centre mèdic.