El líder ultradretà Jair Bolsonaro s'ha convertit en el nou president del Brasil, en una cerimònia d'investidura que ha tingut lloc aquest dimarts al Congrés Nacional, a Brasília, enmig d'una gran expectació internacional per les polèmiques mesures anunciades en campanya electoral.

El president del Parlament, Eunicio Oliveira, ha declarat oficialment a Bolsonaro i Hamilton Mourao president i vicepresident del Brasil, respectivament, entre l'1 de gener de 2019 i al 31 de desembre de 2022, segons informa la premsa local.

Bolsonaro pronunciarà ara un discurs davant els legisladors al que després seguirà un altre dirigit a la nació des del Palau de Planalto, seu del Govern. Poc abans que comencés la presa de possessió, ha publicat un vídeo en xarxes socials en què ha demanat als brasilers que l'ajudin a "canviar el destí del Brasil".

Un cop conclosos els discursos, ha de designar als seus 22 ministres, els noms ha anat avançant aquestes setmanes per xarxes socials, i donarà una recepció oficial al Palau de Itamaraty, que acull el Ministeri d'Exteriors, per als mandataris internacionals.

Milers de persones s'han congregat als voltants del Congrés Nacional per expressar el seu suport al nou president. Uns 12.000 militars i policies han pres els carrers de Brasília per garantir la seguretat durant la jornada.