La Policia britànica ha confirmat aquest dimarts que estan tractant com una investigació terrorista l'atac en què un home armat amb un ganivet va ferir a tres persones dilluns a la nit a l'estació de tren Victoria de Manchester i estan registrant un domicili a la zona de Cheetham Hill de la ciutat.

"Estem tractant això com una investigació terrorista", ha explicat el comissari en cap de la Policia de Gran Manchester, Ian Hopkins. La Policia antiterrorista havia assumit la investigació del succés però des del cos a la ciutat anglesa s'havia indicat que de moment es mantenien obertes totes les opcions pel que fa al mòbil de l'atac.

Hopkins ha dit comprendre els temors de la població després del succeït i ha elogiat la "valentia" amb què van reaccionar els agents de la Policia de Transport. Segons ha precisat, els investigadors han treballat tota la nit tractant de determinar la identitat del sospitós i s'està registrant un habitatge que hauria estat el seu últim domicili conegut.

"El nostre treball continuarà fins que coneguem tots els fets i per què es van produir", ha promès el comissari, que ha demanat als que prenguessin imatges del succés es les facin arribar a la Policia així com qualsevol informació que pugui ajudar en la investigació.

Un testimoni, un productor de la BBC que estava a l'estació, ha explicat que l'home estava armat amb un gran ganivet de cuina i va dir que actuava pels "bombardejos en altres països". El sospitós ha estat detingut "en uns minuts", segons la policia, i està sent interrogat sota custòdia.

Els ferits, una dona i un home d'uns 50 anys, es troben en estat greu però la seva vida no corre perill, segons la policia. Un agent d'uns 30 anys també ha rebut una punyalada a l'home però ja ha estat donat d'alta a primera hora del matí de dimarts.

La policia ha informat que intensificarà la seva presència a la ciutat, on ja es va registrar un atemptat suïcida al maig de 2017 en què van morir 22 persones a la sortida d'un concert d'Ariana Gran.

"Els esdeveniments d'aquesta nit hauran preocupat comprensiblement a la població però he de subratllar que l'incident no segueix en curs, hi ha un home sota custòdia i actualment no hi ha informació d'Intel·ligència que suggereixi una amenaça més àmplia en aquests moments", havia assegurat prèviament el comissari en cap adjunt, Rob Potts, en un comunicat.

Regne Unit es troba en el seu segon nivell d'amenaça més alt, el que significa que es considera altament probable que es produeixi un atac.

"Els meus pensaments estan amb els qui van resultar ferits en el presumpte atac terrorista a Manchester la passada nit", ha escrit la primera ministra, Theresa May, al compte de Twitter de Downing Street. "Agraeixo als serveis d'emergència per la seva valenta resposta", ha afegit.