Un conductor va atropellar dilluns a la nit un grup de vianants a una ciutat de l'oest d'Alemanya deixant almenys cinc ferits, alguns de gravetat, en el que les autoritats sospiten que és un acte de caràcter xenòfob. El conductor va ser detingut després de l'incident ocorregut a la localitat de Bottrop, a Renània del Nord-Westfàlia. Els investigadors van afirmar tenir «informació inicial sobre una malaltia mental del conductor».

L'home de 50 anys havia intentat atropellar inicialment un únic vianant amb el seu cotxe a Bottrop poc després de la mitjanit, segons les autoritats, però aquest va aconseguir salvar-se. A continuació, el conductor va atropellar un grup de persones, inclosos sirians i afganesos, al centre de la localitat. A continuació, l'agressor va conduir fins a la ciutat d'Essen, on va intentar atropellar un grup de persones que esperaven en una parada d'autobús.

En un altre ordre de coses, un home de 21 anys va ser detingut després de perpetrar un atropellament massiu en un concorregut carrer de Tòquio que va deixar almenys nou ferits i que ell mateix va definir com un atac de caràcter terrorista.