La Guàrdia Civil va detenir a la localitat alacantina de Callosa d'en Sarrià durant la matinada de Cap d'Any quatre joves d'entre 19 i 24 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la intimitat, un delicte d'agressió sexual i dos delictes d'abusos sexuals contra una noia de 19 anys. La víctima va ser trobada en un soterrani mig despullada al costat dels seus agressors.

Segons relaten alguns testimonis, la noia es trobava en estat d'embriaguesa i possiblement sota els efectes de substàncies estupefaents, i es queixava de dolors als genitals. A més, no era capaç de recordar on es trobava ni el que havia succeït en les últimes hores. La jove va ser traslladada d'urgència a l'hospital Marina Baixa de la Vila Joiosa.

La recerca ha revelat que dos dels agressors coneixien la víctima i es van trobar amb ella a Benidorm la nit de les campanades. Amb l'excusa de continuar prenent copes, cap a les cinc de la matinada van suggerir a la víctima anar a casa d'un conegut de la mare d'ella a Benidorm, i ella hi va accedir. Una vegada al lloc, i després de prendre diverses copes més, encara que la jove no recorda res del que va passar, segons assenyala la Guàrdia Civil, pel que sembla van començar amb els abusos. Aleshores, un dels habitants de la casa se'n va adonar i va donar la festa per finalitzada. Els quatre homes van decidir anar llavors a Callosa d'en Sarrià, al local d'un d'ells, emportant-se la jove, que estava en un estat en el qual no podia caminar sola. I allà els van interceptar alguns testimonis.

Antecedents de violència

Un dels detinguts, de 22 anys, ja tenia antecedents per violència de gènere i abusos sexuals a una menor i, fins i tot, durant la recerca del cas, la Guàrdia Civil ha localitzat una altra dona que també hauria sofert abusos sexuals l'octubre de l'any passat per part del detingut, i que ha interposat la corresponent denúncia.

La detenció va tenir lloc després de la trucada d'una veïna de la localitat que va avisar als agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local, que es van desplaçar fins al lloc dels fets. Diversos testimonis relaten com un dels detinguts va ser sorprès apujant-se els pantalons, mentre que un altre es trobava recolzat damunt de la víctima mentre abusava d'ella. Davant la gravetat dels fets, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de tres dels implicats, que es trobaven encara en el lloc dels fets, com a presumptes autors d'un delicte d'abús sexual. Després del trasllat dels tres detinguts a dependències de la Guàrdia Civil a la Vila Joiosa, diversos agents van procedir a localitzar el quart home, que va ser detingut en un breu espai de temps.

Després de retenir-los, els detinguts van passar ahir a disposició judicial. En aquests moments, però, la recerca de la Guàrdia Civil continua oberta, ja que els agents sospiten que els detinguts podrien haver protagonitzat dues situacions idèntiques més, amb dues altres noies, sense descartar que la xifra d'afectades pogués augmentar.