El Papa va instar els líders europeus a ser solidaris amb els 49 migrants bloquejats a l'embarcació Professor Albrecht Penck de See Eye a la costa de Malta. Francesc va fer aquesta petició durant l'Àngelus d'ahir, quan l'Església celebra la solemnitat de l'Epifania del Senyor.

«Des de fa dies, 49 persones rescatades al mar Mediterrani han estat a bord de dos vaixells d'ONG, a la recerca d'un refugi segur per desembarcar», va afirmar el pontífex. Per això va fer una crida «urgent» als líders europeus perquè mostrin una «solidaritat concreta» amb aquestes persones.

El Pontífex també va carregar contra els Herodes actuals que «tenen el cor dur» que s'obstina i rebutja l'arribada del Nen. «Representen aquells que, fins i tot en els nostres dies, tenen por de la vinguda de Jesús i tanquen el cor als germans i germanes que necessiten ajuda», va lamentar. Va considerar que aquests Herodes moderns «tenen por de perdre el poder» i no pensen en el «veritable bé de la gent», sinó en els propis guanys personals. A més, va dir que no saben mirar «més enllà de les pròpies certeses».