El BBVA va revelar que va obrir el juny una investigació sobre la contractació i els serveis prestats per la firma Cenyt, propietat de l'empresonat excomissari José Manuel Villarejo, i va assegurar que prendrà «les mesures internes que procedeixin» si s'acredités l'existència d'irregularitats, a més de dur a terme les accions judicials pertinents. L'entitat que actualment presideix Carlos Torres Vila va sol·licitar a un despatx extern d'advocats una revisió independent dels fets i de la documentació disponible. Totes dues actuacions estan en curs en l'actualitat.

BBVA va realitzar una declaració institucional que diu així: «En relació amb les informacions publicades sobre el Grup Cenyt, que de ser certes revestirien una indubtable gravetat, BBVA manifesta que el juny de 2018 va iniciar una recerca sobre la contractació i els serveis prestats per aquesta empresa. A més, va sol·licitar a un despatx extern d'advocats una revisió independent dels fets i de la documentació disponible. Totes dues actuacions estan en curs en l'actualitat». «Si en les investigacions s'acredités l'existència d'irregularitats, BBVA prendrà les mesures internes que procedeixin i durà a terme les accions judicials pertinents, i com sempre, col·laborarà amb la Justícia», conclou.

El diari El Confidencial publicava ahir que el BBVA va utilitzar al comissari Villarejo per tenir accés en temps real a les trucades telefòniques que es van creuar en plena operació d'assalt al banc els principals promotors de la maniobra, el llavors president de Sacyr, Luis del Rivero, l'industrial Juan Abelló i el cap de l'Oficina Econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero, Miguel Sebastián.També van ser espiades desenes de persones, empreses i fins i tot mitjans de comunicació que haurien tingut una participació secundària en aquesta ofensiva. Segons consta en la documentació a la qual va tingut accés el citat diari digital en una recerca conjunta amb 'Moncloa.com', el presumpte cervell de l'operació Tàndem va arribar a facilitar a directius de BBVA el detall de fins a 15.000 contactes telefònics.