Almenys set persones han mort en l'atac perpetrat pel grup islamista somali Al Shabaab aquest dimarts al costat d'un hotel i un complex d'oficines a Nairobi, segons ha indicat un responsable d'un hospital.

Les víctimes han estat traslladades a l'Hospital M. P. Shah, on una d'elles ha sucumbit a les ferides, ha explicat el responsable quirúrgic del centre, Toseef Din. Segons Creu Roja, els ferits en l'atac han estat traslladats a quatre hospitals.

"Estem darrere de l'atac a Nairobi. L'operació segueix en curs. Donarem detalls més tard", ha assenyalat a Reuters el portaveu d'operacions militars del grup vinculat a Al-Qaida, Abdiasis Abu Musab. Al Shabaab ja va atemptar a Nairobi el 2013, matant a 67 persones en el seu atac contra el centre comercial Westgate.

Segons la reconstrucció dels fets realitzada per la cadena Citizen TV, els assaltants han arribat a bord d'un cotxe cap a les 15.50 hores i han llançat un explosiu contra els guàrdies del complex. Els mitjans locals han mostrat imatges de diversos vehicles cremant. A continuació, s'han produït trets.

El cap de la Policia de Kenya, Joseph Boinnet, ha confirmat que sospiten que es tracta d'un "atac terrorista" i ha destacat que, tot i que la ràpida intervenció de les forces de seguretat ha permès controlar la situació i evacuar nombroses persones, " l'operació segueix en curs ".

"Som conscients que encara podria haver alguns criminals armats dins de l'hotel i les nostres forces especials" estan treballant per localitzar-los, ha precisat Boinnet en una breu declaració a la premsa, reconeixent que hauria ferits però sense poder oferir un balanç precís de víctimes.

El cap de la Policia ha cridat a la població a mantenir la calma i ha precisat que es manté la vigilància sobre els edificis i infraestructures, i alhora ha confiat que la situació pugui ser resolta el més aviat possible.

De moment no està clar quants assaltants han perpetrat l'atac, però els mitjans locals parlen d'entre quatre i sis. Segons el diari 'Daily Nation', s'ha detingut un sospitós en relació amb els fets.

Un home ha estat vist sortint de la zona cobert de sang mentre els estudiants d'una universitat propera eren evacuats. Segons els mitjans locals, fins a la zona han arribat efectius de la Policia i artificiers i també hi ha un helicòpter de la Força Aèria sobrevolant.

"Vaig començar a sentir trets i després vaig començar a veure agent escapant amb les mans en alt i alguns que entraven al banc per amagar-se i salvar les seves vides", ha explicat una dona que treballa en un edifici proper. També ha dit que ha escoltat dues explosions.

"Estem sent atacats", ha relatat a Reuters una altra persona en una oficina dins del complex que a continuació ha penjat.