17 de gener de 2019
17.01.2019
Diari de Girona

El fiscal demana l'arxiu de la causa contra l'humorista Dani Mateo

Considera que l'escena en què es mocava amb la bandera d'Espanya està avalada per la llibertat d'expressió

17.01.2019 | 00:54
El fiscal demana l'arxiu de la causa contra l'humorista Dani Mateo

La Fiscalia de Madrid va demanar l'arxiu de la causa oberta contra l'humorista català Dani Mateo per mocar-se amb la bandera d'Espanya en una escena del programa El Intermedio de La Sexta en emmarcar aquesta actuació dins d'una posada en escena «desafiant» o «crítica». En un escrit remès al titular del jutjat d'instrucció número 47 de Madrid, el Ministeri Públic considera que l'acte que es retreu a Mateu no va més enllà d'una «certa dosi» de provocació «permesa per a la transmissió d'un missatge crític des de la perspectiva de la llibertat d'expressió».

Descarta per tant que hagi quedat acreditat un suposat delicte d'ofenses o ultratge a símbols d'Espanya o les seves comunitats efectuat amb publicitat i un delicte d'odi pels quals el va denunciar l'organització Alternativa Sindical de Policia.

Mateo va ser denunciat després d'interpretar un «sketch» en un programa d' El Intermedio de La Sexta, en què, mentre llegia el prospecte d'un medicament antigripal, esternudava i es mocava amb la bandera d'Espanya.

«Perdó, perdó què he fet? Jo no volia ofendre ningú. No volia ofendre ni els espanyols, ni el Rei ni de bon tros els xinesos que venen aquests draps. No, drap, no, drap tampoc», deia l'humorista en el vídeo.

Però la Fiscalia destaca en el seu escrit que «ni pel context, ni pel contingut, ni per les circumstàncies, ni per les finalitats perseguides, es descobreix en el fet executat un propòsit ofensiu o de menyspreu a la bandera que permeti sostenir que ens trobem davant d'un delicte d'ultratge».    Segons el parer del Ministeri Públic, l'actuació de Dani Mateo no va ser acompanyada ni d'una conducta violenta ni d'expressions o gestos vexatoris o que justifiquessin o promogueren el menyspreu.

    Més aviat el situa en una posada d'escena "desafiant" de les que s'utilitzen "cada vegada més" per cridar l'atenció en els mitjans de comunicació, "protagonitzat per un humorista, dins d'un programa de televisió d'humor satíric al voltant de notícies d'actualitat ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook