Un error causat per la desesperació dels suposats compradors va delatar la venda d'un nen per 160 dòlars, minuts després del seu naixement, en un municipi del nord de Nicaragua, segons va assegurar el Govern local. El negoci va ser descobert quan Edgardo José Espinoza Mendieta i la seva filla Daniela Espinoza Mendieta van protagonitzar un escàndol relacionat amb el part de Vekel Maradiaga, de 18 anys, a l'hospital Primari del municipi de San Juan de Rio Coco, prop de la frontera amb Hondures, segons un informe preliminar.

Encarregats de l'hospital van notar que alguna cosa anava malament perquè la parella estava més preocupada pel nadó que per la seva progenitora i la mare d'aquesta, María Maradiaga, que va confessar la venda del nadó mentre els suposats compradors fugien. Segons l'àvia del nadó, la seva filla havia acordat la venda per raons econòmiques i perquè la compradora no pot tenir fills.

El Govern de Nicaragua va informar de l'arrest dels compradors, així com dels suposats còmplices Martha Lorena Mendieta Estrada i Ofelia Salazar, que haurien fet el contacte entre les parts.

El nadó, sota custòdia

També va ser arrestada Vekel Maradiaga -la mare del nadó-, qui es manté sota custòdia policial a l'hospital de Somoto, prop de San Juan de Río Coco. El nadó va ser lliurat a representants del Ministeri de la Família.

La mare del nadó hauria confessat a oficials de la Policia Nacional que des que estava embarassada va fer contacte amb les persones que havien d'adquirir el nen, com si es tractés d'una mercaderia, perquè suposadament la principal acusada d'haver lliurat els diners és estèril.

La imputada va ser traslladada a l'hospital Juan Antonio Brenes de la ciutat de Somoto sota custòdia policial perquè s'hauria trobat malament després de donar a llum, encara que suposadament el nen va néixer sense complicacions.