La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va acusar el president nord-americà, Donald Trump, de posar en perill les tropes desplegades a l'Afganistan per revelar els plans de la líder demòcrata de viatjar a la nació centre-asiàtica. Trump va fer pública dijous una carta adreçada a Pelosi en la qual li comunicava que el viatge que pretenia fer a Brussel·les, Egipte i l'Afganistan havia estat suspès a causa del tancament parcial del Govern.

El magnat novaiorquès va esgrimir per a això que Pelosi havia de fer servir un avió militar, un recurs federal, si bé al mateix temps va assenyalar que podia seguir endavant amb «aquesta excursió de set dies» en un vol comercial.

«Teníem la possibilitat d'agafar un vol comercial i planejàvem fer-ho fins que l'Administració va filtrar que podríem fer-ho», va explicar Pelosi, confirmant que havia decidit cancel·lar el viatge. La líder parlamentària va assenyalar que, després que Trump publiqués la carta, el Departament d'Estat li va aconsellar que no viatgés perquè les declaracions del president havien aconseguit que «l'escenari sobre el terreny fóra encara més perillós».

La presidenta de la Cambra de Representants va afirmar que Trump no només va posar en perill els membres de la delegació parlamentària, sinó els altres passatgers del vol comercial que pensaven agafar i les tropes nord-americanes a l'Afganistan. «És un fet, no una opinió», va sentenciar remetent-se al consell del Departament d'Estat.