Un jurat de Florida ha tornat a declarar culpable l'espanyol Pablo Ibar de l'assassinat de tres persones el 1994, en el quart judici celebrat sobre el seu cas, segons ha confirmat el portaveu de l'Associació contra la Pena de Mort Pablo Ibar, Andrés Krakenberger.

Krakenberg ha indicat que previsiblement es recorrerà aquesta decisió i ha reconegut que el veredicte ha suposat «un cop dur». El jurat, compost per 12 persones, ha declarat Ibar culpable per unanimitat i la Fiscalia ha tornat a reclamar la pena de mort contra l'espanyol. Ara el jutge haurà de dictaminar quina és la pena que li imposa. El nou judici del cas Ibar, nascut als Estats Units de pare basc i mare cubana, va acabar aquest passat dimecres al tribunal de Broward County de Florida amb els al·legats del fiscal i els advocats defensors.

Ibar, de 46 anys, va ser condemnat a mort acusat d'un triple assassinat el 1994, crim del qual ell sempre s'ha declarat innocent. Encara que el primer judici va ser declarat nul perquè els membres del jurat no es van posar d'acord, l'any 2000 va ser declarat culpable i condemnat a mort. Va estar al corredor de la mort fins que el 2016 el Tribunal Suprem de Florida va anul·lar la condemna i va ordenar repetir el judici per considerar que havia tingut una defensa ineficaç i havia estat condemnat a partir de proves febles i escasses.

En el nou judici, la Fiscalia ha insistit a demanar la pena de mort per Ibar. Segons l'Associació que el representa, l'al·legat final va ser a càrrec del fiscal Chuck Morton , que no va presentar proves noves, sinó que es va limitar a subratllar la brutalitat del crim que s'aprecia en el vídeo de prova, el mateix vídeo que la defensa qüestiona.