El jutge de vigilància penitenciària va deixar en llibertat, en contra del criteri de la junta de tractament de la presó, l'home relacionat amb l'assassinat d'una advocada a Saragossa que, prèviament, l'havia defensat per matar la seva dona.

La Policia Nacional està investigant la mort violenta de l'advocada Rebeca Santamalia, el cadàver de la qual va ser trobat amb ferides d'arma blanca en un habitatge de Saragossa propietat del seu presumpte assassí, José Javier Salvador Calvo, amb el qual mantenia una relació sentimental.

El presumpte agressor, que es va suïcidar després de llançar-se des d'un viaducte a Terol, es trobava en llibertat provisional per l'assassinat de la seva dona l'any 2003, cas en el qual va ser representat per Santamalia i pel qual va ser condemnat a 18 anys. El jutge de vigilància li va concedir en tercer grau al desembre de 2011, tot i la proposta contrària de la junta de tractament de la presó de Terol. Al gener de 2017 el jutjat va atorgar la llibertat condicional, en aquest segon cas també amb l'opinió en contra de la junta de tractament de la presó de Zuera. La delegada del Govern a Aragó, Carmen Sánchez, ha explicat que aquest és el tercer cas de violència masclista a l'Estat aquest 2019.