Almenys 117 immigrants estan desapareguts després de l'enfonsament d'una llanxa inflable fa ja dos dies prop de la costa de Líbia, segons ha informat aquest dissabte l'Organització Internacional de les Migracions.

Tres persones van ser rescatades per un helicòpter de la Guàrdia Costanera italiana, segons ha informat aquesta mateixa institució, que subratlla que el naufragi es va produir dins de la zona de competència de la Guàrdia Costanera líbia.

«Els tres supervivents ens han dit que hi havia 120 persones a bord quan van salpar de Garabulli, a Líbia, en la nit del dijous. Després de 10 i 11 hores al mar (...) va començar a enfonsar-se i la gent va començar a ofegar-se», ha relatat un portaveu de l'OIM, Flavio Di Giacomo.

Els migrants procedien majoritàriament de l'oest d'Àfrica, ha apuntat Di Giacomo. «A bord hi havia deu dones, inclosa una nena embarassada, i dos nens, un d'ells de només dos mesos», ha afegit.

El divendres un avió italià va albirar la llanxa enmig d'un temporal i va llançar dues llanxes d'emergència abans de deixar la zona per falta de combustible.

Després un helicòpter d'un buc de la Marina italiana va rescatar als tres supervivents amb greu hipotèrmia i els va traslladar a un hospital de l'illa de Lampedusa.

La Marina ha informat que va alertar a les autoritats líbies, que van coordinar el rescat i van ordenar a un mercant que estava en els voltants desplaçar-se fins al lloc. No obstant això, el rescat es va suspendre després de no trobar cap supervivent.