Un infermer d'un centre mèdic de Phoenix, a Arizona (Estats Units), va ser arrestat com a sospitós de violar una dona en estat vegetatiu des de fa més de dues dècades i que va donar a llum al desembre passat. L'alcaldessa de Phoenix, Thelda Williams, i la cap de la policia, Jeri Williams, van explicar que el sospitós és Nathan Sutherland, de 36 anys, cuidador i infermer del centre mèdic Hacienda Healthcare.

Sutherland era responsable de tenir cura de la víctima en el lapse en què es considera que es va produir l'assalt sexual i treballa al centre mèdic des 2011. La policia va explicar que les proves d'ADN dels empleats van ajudar la policia a trobar una coincidència entre Sutherland i el nadó. Les autoritats van prendre mostres de Sutherland dimarts després d'aconseguir una ordre judicial i ahir va ser arrestat.

S'espera que sigui acusat d'un càrrec d'agressió sexual i un altre d'abús cap a adults vulnerables, tot i que el portaveu policial, Tommy Thompson, va explicar que estan investigant si va abusar d'altres pacients del centre mèdic.

El passat 29 de desembre la dona va donar a llum un nen totalment sa davant la sorpresa del personal mèdic, que no tenia coneixement que la pacient estava embarassada. Pels seus gemecs van saber que alguna cosa anava malament i va ser llavors quan van descobrir que estava de part. La víctima ha estat pacient al centre durant almenys una dècada, després de patir un accident en el qual gairebé s'ofega.