La defensa de Pablo Ibar va donar a conèixer que dimarts al matí un dels integrants del jurat, la identitat del qual es desconeix, es va posar en contacte amb el Jutjat i va comunicar que volia retractar-se de la seva decisió de donar suport al veredicte de culpabilitat del pres d'origen basc.

Per això, la defensa d'Ibar ha presentat una moció perquè el Tribunal reveli la identitat de la persona integrant del jurat que es va comunicar amb el tribunal o amb el seu personal administratiu el 22 de gener de el 2019. Així mateix, desitja entrevistar dos membres del jurat, el que es va posar en contacte amb el Tribunal desitjant repudiar el seu veredicte i el membre suplent del jurat senyor Black, i la seva moció per aconseguir més deliberació.

El jurat va tornar dissabte passat a declarar culpable Pablo Ibar de l'assassinat de tres persones el 1994, en el quart judici celebrat sobre el seu cas. El jurat, format per 12 persones, va declarar Ibar culpable per unanimitat i la Fiscalia va tornar a reclamar la pena de mort contra ell. Ara el jutge haurà de dictaminar quina és la pena que li imposa.

La defensa d'Ibar va explicar que una persona integrant del jurat es va posar en contacte amb el jutjat «en la primera oportunitat disponible després que el jurat s'absentés del Tribunal dissabte passat». «El Tribunal immediatament ho va notificar, tant a la defensa com a la Fiscalia, però no va proporcionar la identitat de la persona integrant del jurat», va aclarir.