Els serveis de rescat ahir van aconseguir evacuar 46 persones amb vida durant el matí. L'acció de rescat va tenir lloc després del trencament d'una presa de l'empresa minera Vale, la major productora de ferro del món. La ruptura va tenir lloc en una mina de ferro de la jurisdicció de Brumaldinho, al municipi de Minas Gerais.

El desastre ha costat la vida a almenys nou persones, i 345 continuen desaparegudes. Les xifres les va proporcionar el tinent coronel Godinho, que va explicar que els rescatats eren tots treballadors de l'empresa Vale, responsable de la construcció de la resclosa. Fins ahir, han estat localitzades 176 persones amb vida.

Per la seva banda, el coronel Almeida del cos de bombers va explicar que Vale drena la resclosa per tal d'evitar una nova sobrecàrrega que ara és la principal preocupació de l'operació de rescat.

«No hi ha perill de trencament», va assegurar Almeida. Ahir, hi havia 83 bombers que treballaven a la zona a la cerca de supervivents de la inundació.

La presa que ha sofert el trencament era usada per a la recirculació de l'aigua en una planta de contenció de residus per a successos d'emergència. En la pàgina web de Vale figura que podia contenir fins a un milió de metres cúbics.

Fotografies publicades per diversos mitjans de comunicació i en les xarxes socials mostren la zona riu avall plena d'aigua i fang. Es tem que diversos habitatges hagin quedat soterrats.

El president brasiler, Jair Bolsonaro, va lamentar el succés a través de la xarxa social Twitter. Va ressaltar que, en aquests moments, la més gran preocupació és atendre les eventuals víctimes de la catàstrofe. El governador de Minas Gerais, Romeu Zema, va admetre que la probabilitat de trobar supervivientes cada vegada és menor.

La justícia ha bloquejat 270 milions de dòlars de Vale per emparar les víctimes i reparar en el que es pugui la destrucció.