Els taxistes madrilenys van mantenir ahir les seves protestes a la ciutat de Madrid, provocant la intervenció de la policia. El passeig de la Castellana va quedar poc després de les deu del matí lliure dels taxistes que acampaven a la zona des de diumenge, després de gairebé tres hores de desallotjament per part de la Policia Nacional i del treball de les grues municipals, que es van emportar els vehicles que no van ser retirats pels seus amos de forma voluntària.

Entre les set i les vuit del matí les primeres grues van començar a endur-se els taxis que estaven estacionats als laterals del passeig de la Castellana. Allà també la Policia Municipal de Madrid va començar a multar els taxistes. Posteriorment es van viure moments de tensió i forcejament quan la Policia Nacional va intentar dispersar els carrils centrals i els taxistes concentrats es van asseure davant dels vehicles per impedir ser desallotjats.

Per part seva, el representant d'Élite Taxi Barcelona, Alberto Álvarez, àlies Tito, va assegurar que el sector del taxi està «al·lucinant» pel fet que un ministre d'Interior com Fernando Grande-Marlaska, «d'esquerres i gai», hagi ordenat «que es reprimís» la protesta de taxistes.

Minuts després, centenars de taxistes de Madrid es van concentrar al carrer Gènova i van tallar aquesta via de la capital, on s'ubica la seu estatal del PP, al crit de «corruptes» i «Garrido dimissió». Els taxistes van corejar proclames contra el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, el responsable de portar la negociació sobre la regulació del taxi i les VTC.

Uns 150 cotxes atacats

El president de la patronal VTC, l'associació de vehicles amb conductor Unauto, Eduardo Martín, va xifrar en 150 els cotxes atacats, a més de diversos conductors agredits. Per això, la policia prendrà mesures de prevenció discrecionals per protegir els conductors VTC.