L'expresident de Bankia Rodrigo Rato va assegurar que l'anterior president de BBVA, Francisco González, li va demanar el 2012 que dimitís perquè considerava que «no era bona idea» que un membre del Govern del PP mantingués el paper de president d'un banc que havia de ser rescatat. «El president de BBVA em va demanar que dimitís el 6 de maig de 2012 a les oficines del Ministeri d'Economia al passeig de la Castellana», va explicar el també exvicepresident econòmic del Govern en la seva quarta sessió d'interrogatori per part de la Fiscalia Anticorrupció en el marc del judici per la sortida a borsa de Bankia el juliol de 2011.

Aquest fet s'emmarca en el moment en què els tres principals banquers espanyols del moment, Emilio Botín (Banco Santander), Francisco González (BBVA) i Isidre Fainé (CaixaBank), van mantenir una reunió amb el llavors ministre d'Economia, Luis de Guindos, sobre la crisi de Bankia entre els dies 4 i 6 de maig.

Poc després que González li demanés la seva dimissió ho va fer De Guindos en qualitat de ministre. «Vaig estar d'acord amb el que m'havia demanat el ministre, ja que vaig pensar en l'interès dels accionistes. Si jo era un problema no tenia inconvenient a anar-me'n», va dir.

Rato, actualment a la presó pel cas de les targetes opaques, va assenyalar que De Guindos li va dir que marxés «immediatament sense esperar cap termini». «Així ho vaig fer, ho vaig comunicar en un correu intern a la plantilla abans de dinar el dia 7 i a la tarda ho vam anunciar Goirigolzarri i jo a l'opinió pública», va aclarir l'expresident de Bankia en la seva declaració.