El ministre de Defensa rus, el general Sergei Xoigú, va anunciar que el 2021 les Forces Armades russes tindran a punt un sistema de míssils supersònics de gran abast i una adaptació terrestre de les llançadores del míssil de creuer naval Kalibr.

«L'Estat Major General va presentar al comandant en cap una llista de tasques que ell va aprovar. Al període de 2019-2020 hem de desenvolupar una versió terrestre del sistema naval de míssils de creuer Kalibr, que va demostrar les seves bones característiques a Síria. En el mateix termini ens toca crear un sistema d'emplaçament terrestre amb un míssil hipersònic de gran abast», va afirmar el ministre en una videoconferència amb alts càrrecs del seu departament. Xoigú va explicar que aquestes mesures són una resposta a la decisió dels Estats Units de suspendre el tractat de reducció d'armes nuclears de curt i mitjà abast.

Els nord-americans, segons va recordar, «estan treballant intensament per crear míssils terrestres amb un abast de més de 500 quilòmetres, superior al límit establert en l'acord». «El president de Rússia va decidir respondre amb mesures simètriques», va assenyalar.