Almenys 14 persones van morir en enfrontaments amb la policia a diverses faveles del centre de Rio de Janeiro, que viu una onada de violència des de mitjans de 2016. El succés va tenir lloc a tres barriades pobres situades al bohemi i turístic barri de Santa Teresa, al centre de Rio de Janeiro. Les víctimes van perdre la vida durant un enfrontament amb agents del Comando d'Operacions de la policia durant una operació contra el tràfic de drogues a la zona, en la qual diverses organitzacions criminals es disputen el control.

Segons la informació de la Secretaria Municipal de Salut, 13 persones que van participar en enfrontaments amb les autoritats van arribar mortes a l'hospital, una altra va morir després i dues estaven sent ateses a la unitat de salut a l'hora de tancar aquesta edició. La Policia Militar va informar també que van ser confiscats 3 fusells, 6 granades i 12 pistoles.

Després dels Jocs Olímpics de 2016, l'estat de Rio de Janeiro, un dels més violents del Brasil, viu continus enfrontaments entre bandes rivals, milícies i policies. El Govern de l'anterior president brasiler, Michel Temer, va decretar l'any passat la intervenció de l'Exèrcit a l'àrea de seguretat de l'estat de Rio de Janeiro, però la presència dels militars no ha resolt els problemes estructurals de violència a la regió, segons han denunciat diverses organitzacions de defensa dels drets humans.

Segons va explicar l'organització Foc Creuat, una plataforma que ofereix un mapa dels enfrontaments a la ciutat, durant l'any 2018 es van registrar 9.651 tirotejos a Rio de Janeiro i la seva zona metropolitana, fet que suposa un 61% més respecte l'any anterior. A més de l'increment en el nombre de tirotejos, l'ONG va assenyalar que entre els mesos de febrer i desembre de 2018 també van augmentar en un 40% les morts de civils en accions policials, mentre que els homicidis només es van reduir un 5,5%.