12 de febrer de 2019
12.02.2019
Diari de Girona

Blanco nega presses en la inauguració de la línia on es va sinistrar l'Alvia

?Pastor assegura que mai ha atribuït la causa de l'accident de l'any 2013 «a res ni a ningú»

12.02.2019 | 00:25
Blanco nega presses en la inauguració de la línia on es va sinistrar l'Alvia

L'exministre de Foment José Blanco va assenyalar al Congrés que en la construcció i posada en servei de la línia d'Alta Velocitat de Madrid a Santiago en la qual es va produir el 2013 l'accident del Alvia «no es va tenir en compte el temps electoral», i va recordar que es van complir els terminis d'execució marcats pels contractes. Durant la seva intervenció en la comissió que investiga l'accident que va causar 80 morts i va deixar 144 ferits, va apuntar a més que les modificacions que es van plantejar «van comportar retards» i no una retallada en el temps d'execució per arribar a inaugurar abans de les eleccions de 2011.

En aquest sentit, va reforçar el seu argument assenyalant que durant aquesta època, ell estava sotmès a un escrutini polític i personal tan important que, si s'haguessin avançat els terminis per inaugurar, «hagués estat un escàndol». A més, va puntualitzar que les obres que es van avançar van ser les d'electrificació del tram de Santiago a la Corunya, «però això no té res a veure amb muntatge o seguretat de la via».

Per part seva, la presidenta del Congrés dels Diputats i exministra de Foment quan es va produir l'accident de l'Alvia va assenyalar que «mai vaig donar una instrucció perquè no es facilités tota la informació» que demana el jutge instructor, i va afegir que al contrari, es va posar en coneixement de l'autoritat judicial i de la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris (CIAF) tot el que es va recaptar. Pastor va afegir que «mai, ni en compareixença pública o privada», ha atribuït la causa de l'accident «a res ni a ningú».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook