L'Alta Representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la UE, Federica Mogherini, i el secretari d'Estat nord-americà, Milke Pompeo, van coincidir ahir en la idea que la millor manera de resoldre la crisi a Veneçuela és la celebració d'«eleccions presidencials anticipades». «Hi ha molt terreny comú sobre Veneçuela», va resumir un alt funcionari de la UE al corrent de la reunió que han mantingut aquest divendres Pompeo i la cap de la diplomàcia europea.

«Compartim el desig de veure una fi a la crisi a Veneçuela que porti el retorn de l'ordre constitucional i creiem que la millor manera en treballar cap a eleccions presidencials avançades», va precisar la font.

L'ajuda humanitària

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va carregar ahir de nou contra els plans d'ajuda humanitària promoguts pel cap de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó, i va assegurar que es tracta «d'una trampa caça-babaus» que inclou «menjar podrit». «Ara tenen el conte de l'ajuda humanitària. Ens congelen i ens roben 30.000 milions de dòlars», va criticar.