Almenys 6 persones van morir -entre elles l'atacant- en un tiroteig registrat divendres a la localitat nord-americana d'Aurora, a l'estat d'Illinois. Les sis víctimes mortals són civils que es trobaven a l'interior d'un edifici empresarial i altres cinc oficials de Policia van resultar greument ferits. «El tirador ha estat abatut», va explicar l'Alcaldia d'Aurora en un breu missatge a la xarxa social Twitter, minuts després que la policia confirmés un «incident amb tirador actiu» a una zona en la qual hi ha un centre comercial.

El tirador, identificat com Gary Martin, de 45 anys, era un exempleat de l'empresa Henry Patt, una subsidiària de Mueller Water Products, que va expressar les seves condolences a les víctimes. «Mueller Water Products està commocionat i profundament entristit per l'horrible tragèdia que ha ocorregut a les nostres instal·lacions de Henry Patt», va assenyalar l'empresa a través del seu compte en Twitter. «Els nostres cors estan amb les víctimes i els seus éssers estimats a la comunitat d'Aurora durant aquest moment extremadament difícil», va asseverar.

La governadora d'Illinois, Juliana Stratton, va destacar que l'incident va tenir lloc un dia després del primer aniversari del tiroteig en una escola de Parkland, Florida, en el qual van perdre la vida 17 persones.