Amb la precampanya en marxa, els partits van utilitzar el Congrés com un espai electoral, que el Govern va usar per reptar el PP i Cs a que demostrin totes aquestes «mentides» que contínuament aboquen sobre la cessió de l'Executiu a les exigències independentistes de Quim Torra. La crisi de Catalunya es va convertir en l'arma llancívola del penúltim ple del Congrés, en què la vicepresidenta de l'Executiu, Carmen Calvo, i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, van protagonitzar enfrontaments amb PP i Cs, als quals van acusar de viure de mentides a compte de suposades cessions als separatistes.

«Un conjunt de mantres mentideres i ignorants», va qualificar Calvo, emplaçant aa portaveu del PP, Dolors Montserrat, al fet que demostri amb «un sol fet jurídic» que el Govern ha claudicat davant els independentistes. Montserrat es va limitar a repetir les acusacions que han pactat amb els que volen trencar Espanya, advertint Pedro Sánchez que passarà a la història «com el còmplice de Pedralbes i el traïdor de Moncloa».

En un clima semblant i en termes similars va tenir lloc el debat entre Batet i el portaveu de Cs, Juan Carlos Girauta, a qui la ministra va acusar de falsejar la gestió del Govern a Catalunya per tal de treure-li rèdit electoral.

Com Calvo, Batet també va intentar rebatre una per una les acusacions de Cs mentre, que el portaveu del partit taronja va tornar a denunciar la «connivència» dels socialistes amb els secessionistes, que va fer que «estiguin més a gust» i que la tensió hagi crescut des que governa Sánchez.

També a compte de Catalunya es van enfrontar Pedro Sánchez i Albert Rivera, encara que en aquest cas van anar més a l'atac frontal pel «cordó sanitari» que el líder de Cs ha posat al PSOE i al seu secretari general davant possibles pactes electorals. Rivera va demanar que Sánchez digui clarament si negociarà «amb Torra, Rufián i Puigdemont».