El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va anunciar el tancament de la frontera amb Brasil i va destacar que el Govern «està avaluant» adoptar aquesta mateixa mesura en el cas de la frontera amb Colòmbia. Va reiterar que sospesa el «tancament total de la frontera amb Colòmbia» perquè «vull que sigui una frontera dinàmica i oberta però sense provocacions, sense agressions, perquè estic obligat com a cap d'Estat, cap de Govern i comandant en cap de la FANB a garantir la tranquil·litat i la pau», va assenyalar.

Paral·lelament, va responsabilitzar el president de Colòmbia, Iván Duque, de qualsevol «acte de violència» que es produeixi a la frontera, on s'està concentrant l'ajuda enviada per diversos països, entre ells els Estats Units, i que l'oposició espera fer entrar a partir de demà al país.

Per part seva, Air France va decidir suspendre els seus vols entre París i Caracas, capital de Veneçuela, des de demà fins al 25 de febrer, inclosos, per «raons de seguretat». El programa de vols de l'aerolínia aquest hivern inclou sis vols setmanals directes entre els aeroports París-Charles de Gaulle i Caracas.