Un centenar de diputats conservadors i almenys quatre ministres del seu propi gabinet donaran suport a una esmena a Westminster per forçar la primera ministra britànica, Theresa May, a renunciar expressament a un «no acord» amb la Unió Europea. La maniobra parlamentària es veuria complementada amb l'extensió de l'Article 50 i un retard de tres mesos en la data del Brexit si May no aconsegueix un nou compromís amb Brussel·les i un suport a temps a la Cambra dels Comuns.

El sector moderat del Partit Conservador està augmentant la seva pressió sobre May després de la recent fugida de tres diputades i davant el temor d'un nou èxode si la primera ministra segueix obstinada a mantenir el «no acord» com la seva última basa, tal com pretenen els euroescèptics capitanejats per Jacob Rees-Mogg i per l'exsecretari d'Exteriors Boris Johnson.

Per part seva, el negociador en cap de la UE, Michele Barnier, va advertir que el risc d'un «no acord accidental» és més gran que mai. Barnier va admetre que no hi ha hagut progressos en les negociacions amb Londres i va instar el Govern britànic a «prendre decisions com més aviat millor».

En un altre ordre de coses, el Parlament irlandès va aprovar un paquet de 16 mesures legislatives per «blindar» el país davant un possible «no acord». Dublín va advertir que una de la primeres conseqüències del «no acord» seria la invalidesa dels carnets de conduir britànics a la República d'Irlanda i la necessitat d'una «carta verda» per poder travessar amb cotxe la frontera entre les dues Irlandes.